Лек против бръчки – мит или реалност?

жена, прилагаща продукт за подмладяване на кожата

Има ли средство против бръчки, което да заличи следите от времето от лицето и да удължи младостта на кожата? Нека заедно да разгледаме основните причини за появата на бръчки и да дадем отговор на въпроса: „Може ли един крем против бръчки да даде реален ефект? "

Първите бръчки започват да се появяват поради умора или липса на сън още на 25 години, те бързо изчезват, ако ритъмът на живот се нормализира. За съжаление това не винаги ще е така. Още до 30-годишна възраст на лицето се появяват бръчки, които заемат стабилни позиции и ние, чудейки се как да изгладим кожата, започваме да избираме лекарство за бръчки.

За да изберете ефективно средство против бръчки, е необходимо да познавате механизмите на образуване на бръчки и как да ги коригирате.

Бръчките могат да бъдат разделени на:

 • Мимически - се образуват поради спазъм на лицевите мускули на лицето.
 • Гравитационни - се образуват поради оток и увисване на тъканите. Основните причини за оток на тъканите са: изместване на костната рамка, мускулен спазъм, възпаление на лимфните възли.
 • Функционални недостатъци - възникват поради хормонални промени, недостатъчно количество течност (дехидратация), недостатъчно количество колаген, еластин или хиалуронова киселина (възрастови промени, разрушаване под въздействието на слънчева светлина, лоши навици, консумация на алкохол и др. ).

Сами, без специално обучение, можете да коригирате само бръчки, които са се появили в резултат на недостатъчен прием на вода, вредното въздействие на слънчевите лъчи (фотостареене) или нездравословен начин на живот. Други видове бръчки ще бъдат коригирани от специалисти или ще трябва да преминете подходящо обучение, тъй като технически неправилното прилагане на техники или лечения може да бъде вредно.

Какъв ефект може да се очаква от лекарството против бръчки

Овлажнителите могат да се използват като ежедневна грижа за дехидратирана кожа, върху която са се появили бръчки. За максимален ефект можете да закупите пълна гама домашни средства за бръчки с овлажняващ ефект: почистващ продукт, серум или концентрат, крем и маска.

Когато избирате козметика за грижа за кожата, не забравяйте, че кожата, особено през лятото, се нуждае от защита. Уверете се, че вашият овлажнител за лице включва слънцезащитен крем.

Дори и да работите в офис, тези продукти са задължителни за вас, защото слънчевата радиация преминава през стъкло и може да навреди на кожата, като разруши колагена, еластина и хиалуроновата киселина.

Трикът, който използват всички звезди - съчетаването на правилата за ежедневна грижа за кожата с активен начин на живот и здравословна диета - това е страхотно средство за бръчки!

Козметиката, която помага да се отървете от бръчките, работи върху повърхността на кожата, осигурявайки овлажняващ ефект.

Като овлажнители се използват емолиенти, оклузивни агенти и овлажнители. Те образуват тънък филм върху повърхността на кожата, който предотвратява дехидратацията. Хумектантите привличат влагата от въздуха и по този начин овлажняват кожата.

На повърхността на кожата се образува достатъчно количество вода, клетките се изправят и фините бръчки изчезват.

Маска против бръчки - Топ 5 на най-добрите съставки

маска за лице за подмладяване на кожата

У дома можете да използвате маска като средство за подмладяване на кожата, което ще съдържа определени компоненти, тъй като съставът на активните компоненти и тяхното количество влияе върху ефекта.

Маската против бръчки трябва да съдържа:

 • Колаген. Животинският или растителен колаген образува филм върху повърхността на кожата, който забавя изпарението на влагата. Колагенът е и много хигроскопичен – привлича до 30 водни молекули. Моля, имайте предвид, че този компонент в маската против бръчки може да предизвика алергична реакция. Преди да нанесете маската върху лицето, направете тест – нанесете продукта върху лакътя и изчакайте 15-20 минути.
 • Хиалуронова киселина. Естествен овлажнител за кожата. Молекулите на хиалуроновата киселина са много големи и подобно на молекулите на колагена не преминават през епидермалната бариера на кожата. Принципът на действие на хиалуроновата киселина е същият като този на колагена.
 • Пчелен восък. Естествен компонент, който е оклузивен, тоест покрива кожата с плътен филм, предотвратявайки загубата на влага. Не използвайте постоянно маски с този компонент, тъй като може да попречи на клетъчното дишане.
 • Естествени масла. Този компонент нежно овлажнява кожата и има множество ефекти в зависимост от вида масло. Така маслото от гроздови семки има противовъзпалителен ефект, укрепва кръвоносните съдове и насърчава подмладяването на кожните клетки. Маска против бръчки в състава си може да има не една, а цяла композиция от масла, които ще допълнят и засилят ефекта против стареене.
 • Пептиди. Късите молекули, състоящи се от аминокиселини, могат да преминат през епидермалната бариера и да имат ефект не върху повърхността, а вътре в кожата. Сега има няколко вида пептиди в зависимост от ефекта, който имат: овлажняващ, подмладяващ, лифтинг и др. По-добре е да използвате маска с пептиди след 35 или 40 години. Не прекалявайте с стимулирането на кожата преди, в противен случай можете да постигнете обратния ефект.

Крем против бръчки - какво да търсите при покупка

жена подмладява кожата на лицето

Ако маската против бръчки може да се използва на всеки 3-7 дни, то кремът против бръчки използваме всеки ден, така че е много важно да го подберем правилно.

Преди да купите крем, си струва да разберете какви проблеми има кожата. Ако е трудно да определите проблемите сами, тогава е по-добре да се свържете с дерматолог-козметолог, който ще направи задълбочена диагностика на кожата и ще ви каже кои козметични продукти са подходящи и кои могат да влошат състоянието на кожата.

Направете списък на активните съставки на руски и латински, тъй като съставът на козметиката е посочен на езика INCI. Този списък ще ви помогне при избора на козметика.

Не обръщайте внимание на красиво оформените опаковки, понякога написаното върху тях е маркетингов трик, а не информация, която трябва да се използва при вземане на решение. Когато купувате крем против бръчки, не забравяйте, че най-важен е съставът на крема.

Прочетете внимателно първите 5 компонента в списъка на съставките и ако сред тях не намерите правилните активни съставки, този крем не е за вас. Когато избирате крем, не забравяйте, че има няколко вида козметика:

 • Масовият пазар предлага широка гама от козметика на достъпни цени, но такава козметика не винаги има ефект.
 • Натуралната козметика има добър ефект, но не може да се съхранява дълго време поради ниското съдържание или пълното отсъствие на стабилизатори и антибактериални компоненти.
 • Професионална козметика - съдържа висок процент активни вещества, поради което има видим ефект от първото нанасяне. Недостатъкът на козметиката е, че не е евтина.

Но без значение каква козметика избирате, основното е, че тя помага на кожата да поддържа свежест и здраве, внимателно се грижи за кожата, като постепенно изтрива следите от времето.