Фракционно подмладяване

какво е частично подмладяване

Фракционното подмладяване е един от методите на хардуерната козметология, който подобрява състоянието на кожата чрез излагане на лазерно лъчение.

За да се премахнат естетическите несъвършенства, е необходимо да се подложи на курс от процедури, точният брой на които се изчислява, като се вземат предвид тежестта и естеството на проблема.

Показания за процедурата

Показания за частично подмладяване са такива естетически дефекти като:

 • стрии (включително след раждане);
 • телеангиектазия (паякообразни вени, мрежа от визуално забележими малки капиляри);
 • разширени пори;
 • акне и неговите последствия (акне и пост-акне);
 • тъмни петна;
 • мимически и статични бръчки.

Процедурата се е доказала и при корекция на отпусната, избледняваща кожа, лишена от жизненост, скучна, върху която се появяват увиснали участъци, визуално добавящи години.

Видове фракционно подмладяване

В зависимост от показанията се използват два вида лазери:

 • аблативен;
 • неаблативен.

Дробнааблативно подмладяванеТя е насочена към премахване на увредените кожни участъци чрез създаване на т. нар. микротермични зони за третиране в тях, които се заменят със здрави тъкани без дефекти в процеса на естествена тъканна регенерация. Този тип експозиция е особено полезна при премахване на белези и стрии. Благодарение на това е възможно да се постигне подчертан повдигащ ефект, да се стегнат увисналите зони, да се тонизира покритието.

Неаблативни лазерипо-фокусиран върху работата с дълбоките слоеве на кожата. Отличителна черта на процедурата за частично подмладяване в този случай е липсата на увреждане на повърхностните тъкани. Поради факта, че лъчите проникват по-дълбоко, се стимулира производството на еластин и колаген - два структурни елемента, необходими на кожата да остане еластична и гладка. Ефектът от такива процедури се счита за по-изразен и продължителен.

За процедурата по подмладяване

Като предварителна подготовка върху кожата се прилага анестетичен крем, който е предназначен да намали болезнеността. След това лекарят пристъпва директно към обработката на зоната с лазер. Нашият център разполага с модерно оборудване - фракционна система със скенер и многофункционална лазерна система. Преди започване на работа устройствата се настройват, задават се определени стойности, които характеризират физическите свойства на лазерния лъч, генериран от инсталацията. Параметрите се избират от козметика на индивидуална основа, въз основа на показанията и характеристиките на фототипа на кожата на пациента, което прави такова въздействие по-безопасно и в същото време ефективно във всеки отделен случай.

рехабилитационен период

В първия ден след частичното подмладяване външният вид на кожата може да се сравни с този, който има при слънчево изгаряне. За по-добро издържане на рехабилитацията, особено през първите няколко часа, са показани студени компреси. За да направите това, се препоръчва предварително да приготвите лед у дома. Зачервяването ще отшуми постепенно, докато тъканите се възстановяват. По това време е по-добре да си вземете почивка от работа. Такива явления като пилинг на епидермиса се считат за норма.

Мъжете имат право да се бръснат само на втория ден. Преди това се изключват всякакви механични и други натоварвания върху кожата. Трябва също да ограничите пътуванията до бани и сауни. Можете да се занимавате със спорт и да се подложите на сериозно физическо натоварване след 2-4 дни.

Резултати от частично подмладяване

Резултатът от процедурата е гладка, тонизирана кожа, без бръчки и белези. Всички гънки се изглаждат, областите с нарушения на пигментацията изчезват, на тяхно място се появяват нови, здрави. Благодарение на премахването на козметичните недостатъци се постига подчертан лифтинг ефект, контурите стават ясни, поради което кожата става по-млада за няколко години, което се забелязва с невъоръжено око.

Противопоказания за процедурата

Лазерното облъчване има някои ограничения:

 • възпалителни процеси в засегнатата област;
 • инфекциозни патологии;
 • различни форми на дерматологични заболявания (псориазис, екзема и други);
 • злокачествени тумори и неоплазми с неясна етиология в зоната на лечение;
 • алергични реакции.

Преди процедурата не се допускат и пациенти с психични разстройства, както и бременни и кърмещи жени.