Фракционна термолиза: възможно е подмладяване

лазерно фракционно подмладяване

От древни времена всяка жена представител мечтаеше, че ще има сигурен начин да удължи младостта и красотата на кожата си.

Науката не стои неподвижна и благодарение на нея има все повече нови разработки в областта на медицинската козметология. Те ви позволяват да се подмладите чрез различни процедури и операции.

Днес най -голяма популярност се наблюдава при такива методи за подмладяване, при които козметикът не прибягва до скалпели или инжекции с ботокс.

Фракционната термолиза е най -бързият и безопасен начин за подмладяване на кожата за кратко време.

Фракционен лазер и неговата работа по подмладяване

След като лазерът удари кожата, върху нея се появява изгаряне, което се разпространява навътре. В резултат на това се активират процесите на регенерация на тъканите, което в крайна сметка ще осигури желания планиран ефект. В допълнение, тази козметична процедура се нарича още лазерно възстановяване на кожата.

козметолог, провеждащ фракционно лазерно подмладяване

Лазерният лъч се нарича фракционен поради факта, че лазерът е разделен на множество микролъчи. Следователно, ефектът върху кожата се проявява под формата на микрорешетка, а не на плътен лъч. И след термолиза, изгарянията се изобразяват върху кожата под формата на голям брой микроскопични точки и кожата не се уврежда. Разделянето на лазерния лъч прави процедурата по -малко травматична и болезнена. В този случай регенерацията на кожата настъпва много по -бързо.

Клетките не са повредени и активно се делят, перфектно работят върху образуването на колаген и еластин. Тези две вещества са отговорни за еластичността на кожата и младостта им.

Видове фракционна термолиза

Има два метода на лазерна фракционна термолиза: аблативен и неаблативен. Самият козметик прави избор между тях, като взема предвид индивидуалните характеристики и състоянието на кожата.

Първият метод е облъчване с лазер, последвано от изпаряване на вода от кожната тъкан. В този случай се появява микроскопична рана от отворен тип и около нея има изгорени повредени клетки. Заздравяването на тази рана е придружено от стягащ (повдигащ) ефект. Съществува обаче и опасност инфекцията да проникне дълбоко в кожата.

При втория метод не може да има отворена рана, тъй като тук се използва такава радиация, при която епидермисът не е повреден и няма изпаряване на влагата от кожата. Изгарянията се лекуват под епидермиса, така че инфекцията не може да се появи там. Ефектът от тази процедура не е толкова забележим, както при предишния метод.

преди и след фракционно лазерно подмладяване

Ефекти на фракционна термолиза

Най -важната разлика между тази лазерна терапия и останалата част е добрият баланс между нейната ефективност и вашата безопасност.

Предимства:

 • Спектърът на действие е широк, можете да извършите процедурата върху всяка част на тялото (дори върху клепачите, шията и деколтето).
 • Малък брой противопоказания.
 • Повредената площ не надвишава двадесет процента от общата обработена площ.
 • Раните заздравяват в рамките на една седмица.
 • Прилага се анестезия с приложение.
 • Техниката не предизвиква силна пигментация на кожата, затова е подходяща за тъмнокожи хора.
 • Резултатът може да продължи няколко години.

Единственият недостатък на такава лазерна фракционна процедура е, че всички аспекти на ефекта на лазера върху кожата все още не са напълно проучени, тъй като тази технология се появи не толкова отдавна.

Показания за подмладяване са разширени пори, акне (акне), различни видове стрии, пигментация на кожата и намаляване на нейната еластичност, дълбоки и повърхностни бръчки, звезди от кръвоносни съдове, както и различни видове белези.

красива кожа след частично подмладяване

Характеристики на фракционната термолиза

Като профилактика в необходимите дози, козметологът предписва антивирусно лекарство за прилагане или антибактериално, това се прави предварително, около няколко дни предварително.

В деня, когато сесията е насрочена, се изключва всякакъв физически стрес върху тялото, също така си струва да забравите за лошите навици.

Непосредствено преди самото излагане козметикът старателно почиства кожата и я третира с анестезиращ крем. Често кремът изобщо не е необходим.

Клиентът изпитва леко изтръпване и изтръпване, когато лазерът действа. Самата сесия отнема не повече от час, по -често няколко минути, всичко зависи от конкретния случай.

След лазерно лечение, върху желаната област от кожата се нанася специален крем, който ще я подхрани и успокои.

Грижата за кожата след процедурата включва следните точки:

 1. Използвайте овлажнител два или три пъти на ден в продължение на две седмици.
 2. В продължение на два месеца не ходете на солариум и използвайте слънцезащитни продукти със SPF защита по -голяма от 30.
 3. Не използвайте скраб и пилинг в продължение на две седмици.
 4. Не можете да носите компресионно бельо в продължение на няколко дни в случай на процедура по тялото.
 5. Не използвайте козметика, съдържаща салицилова киселина и ретинол в продължение на две седмици.

Лошите навици трябва да бъдат строго изключени за целия курс на лечение. В противен случай регенерацията на кожата ще бъде много по -бавна.

Кожни промени

Зачервяването на кожата и наличието на оток продължават в продължение на три дни. И след няколко дни ефектът на тен може да се появи, той ще премине сам след няколко седмици. Сухата кожа ще се появи след седмица, но скоро също ще изчезне.

Отрицателни последици, противопоказания

Ако не се грижите правилно за кожата си след излагане, могат да възникнат някои усложнения:

 • Зачервяването на кожата продължава повече от три дни, а подуването - повече от два.
 • Началото на инфекция или нейното обостряне.
 • Тежко изгаряне.
 • Точен кръвоизлив.
 • Силна пигментация.

Строгите противопоказания включват бременност и кърмене, остра инфекция (херпес), онкология, епилепсия, слаб имунитет, псориазис и прием на ретиноидни лекарства.

Относително - захарен диабет, възпаление, психични заболявания, бъбречна патология, неспазване на препоръките, алергия към анестетици и слънчево изгаряне по кожата (прясно).

Важно е да се знае, че такава лазерна процедура може да се прави само от специално обучени специалисти (дерматовенеролог и хирург). Изберете само лекар, който е компетентен по тези въпроси.