Лазерно подмладяване на лицето

Процедура за подмладяване на кожата на лицето с лазер

Лазерното подмладяване на лицето е козметична процедура, която ви позволява да изгладите малки и средни бръчки. След извършване на манипулацията кожата изглежда обновена, стегната и еластична. В процеса лазерът засяга само определени слоеве, докато епидермисът остава незасегнат. Благодарение на тази техника процесите на регенерация се активират на клетъчно ниво и промените, свързани с възрастта, се спират.

Какво

Лазерът за лице в козметологията е специално устройство, чиято основна задача е да преобразува енергията в радиационен поток с висока интензивност. Тази тактика е много популярна и се осигурява от много козметични клиники.

Подмладяването на лицето с лазер се състои в способността на светлинния лъч да причини изгаряния на дълбочина до 1 мм.

Подлежащите клетки започват да се делят интензивно, което води до образуването на нов епидермис.

По този начин има корекция на мимическите бръчки със лека и средна тежест, укрепване на кожата и увеличаване на нейната еластичност.

По време на процедурата се извършва лазерно излагане на проблемните зони на кожата. В този случай се отбелязва проникването на лъча на дълбочина от един милиметър. В резултат на това старите клетки се унищожават и на тяхно място започват да се образуват нови.

След подмладяването с лазер е важно да се грижите правилно за кожата, което ще ускори възстановяването и ще предотврати развитието на усложнения.

За да направите това, използвайте продукти с овлажняващ, успокояващ ефект. Широко се използват козметични продукти, съдържащи антиоксиданти.

Допълнителната защита от слънце (кремове, лосиони) е също толкова важна. Също така трябва да запомните за почистването на кожата с помощта на нежни средства.

Процедурата за подмладяване на лицето може да се извърши с няколко вида лазер. По правило това са ербий, CO2 и неодим. Те се различават помежду си по дължина на вълната, дълбочина и методи за изпълнение на въздействието.

Методи

Лазерната терапия за лице е разделена на няколко вида.

Фракционно аблативно подмладяване

Тази техника включва точково отстраняване на козметични дефекти по кожата. Учените са доказали, че в различни зони на епидермиса, клетъчните структури са на различни етапи на растеж. В резултат на това в една област кожата ще бъде повредена, а в други тя ще бъде по -мека и здрава. Методът на аблативно лазерно подмладяване се използва, за да се извърши точков ефект само върху проблемните зони.

Лазерна биоревитализация

Това е иновативна технология, която се извършва без операция. Помага за справяне с дефекти като дълбоки бръчки и белези. В хода на работата се доставят кратки лазерни импулси, които изгарят мъртвите кожни слоеве, освобождавайки място за образуването на нови клетки.

В допълнение, биоревитализацията задейства производството на колагенови и еластинови влакна. За да се ускори резултатът, кожата е предварително обработена със специален състав, който достига до дълбоките слоеве и ги насища с всички полезни микроелементи.

Неаблативно излъчване

Повърхността на лицето е изложена на дълги лазерни лъчи. Този тип процедура е по -сериозна при изпълнение, поради което се предписва само ако има определени индикации, например с дълбоки белези, следи от химически повреди, тежки обриви.

Неаблативното подмладяване третира цялата повърхност на лицето наведнъж.

Лазерно шлайфане

Това е една от минимално инвазивните процедури. За да се коригират промените, свързани с възрастта, се използва сапфирен или ербиев тип лазер, поради което върху кожата се упражнява мек, но дълбок ефект.

Този лифтинг премахва изразителните линии, стяга контура на лицето, премахва акнето и изглажда пачи крак.

Фотоподмладяване

Това е комбиниран метод на всички горепосочени процедури. В повечето случаи тази тактика се използва за подобряване на тонуса и еластичността на кожата.

Показания

Лазерното подмладяване на кожата на лицето се извършва при наличие на определени проблеми, сред които са:

 • знацифотостареене;
 • ефектиакнеи след акне;
 • акнебелези;
 • неравномерносянкаепидермис;
 • оформянесъдоваокото;
 • разширениеот;
 • появабръчки. . .

Препоръчва се също да се извърши процедурата, ако има намаляване на тургора или има повишена пигментация.

Противопоказания

Лазерното подмладяване на клепачите и лицето има определени ограничения.

Така при определени обстоятелства манипулацията ще бъде отказана. Сред основните противопоказания са следните:

 • диагностицирана захардиабет;
 • предраковопатологични процеси;
 • хроничензаболявания на етапа на обостряне;
 • болестисъединителенсистемни тъкани;
 • инфекциознии възпалителни процеси в утежнена форма;
 • епилептиченгърчове;
 • онкологиченнеоплазми;
 • период на приеманелекарственлекарства, които повишават чувствителността на кожата към ултравиолетова светлина.

В допълнение, такава процедура е забранена по време на бременността и кърменето.

Подготовка

Лазерното подмладяване не изисква специални подготвителни мерки. Пациентът първо трябва да посети лекар, който ще прецени общото състояние на кожата, ще определи целия спектър от проблеми и също така ще се увери, че няма възможни ограничения.

Няколко дни преди очакваната дата на манипулация, трябва да се откажете от използването на декоративна козметика, пътувания до солариума и тен на открита слънчева светлина.

Ако процедурата се провежда през лятото, тогава е необходимо да се предпази кожата от интензивно излагане на ултравиолетови лъчи. За да направите това, трябва да нанесете слънцезащитен крем върху лицето си, преди да излезете навън.

Напредък

Целият процес на подмладяване с лазер включва изпълнението на няколко последователни действия. Първо, повърхността на кожата на проблемната зона се почиства. За това могат да се използват ексфолианти или специални ексфолиатори.

След това се прилага малко количество анестезиращ гел, което позволява процедурата да се извърши, без да причинява дискомфорт на клиента.

След това козметологът пристъпва директно към работа с лазера. В една сесия, в зависимост от тежестта на съществуващите проблеми, можете да третирате цялата повърхност на лицето, деколтето и шията.

На последния етап епидермисът се избърсва с омекотяващ разтвор.

По продължителност една сесия отнема около 60 минути.

Продължителност и честота на процедурата

За да получите желания резултат, козметолозите препоръчват да преминете пълен курс на лазерно подмладяване, което може да включва от 3 до 5 сесии с интервал от 14-21 дни между тях.

За да поддържате и засилвате ефекта в бъдеще, можете да правите една процедура годишно.

Колко дълго трае ефектът

В зависимост от избрания метод за лечение на кожата, резултатът може да продължи 12-18 месеца.

Грижа след

След всяка сесия е необходимо определено време за възстановяване на епидермиса, както и пациентът да спазва редица препоръки, дадени от специалиста.

В продължение на две седмици на третираните зони трябва да се нанесе овлажняващ крем и продукти, съдържащи хиалуронова киселина.

В първия ден след извършване на манипулацията е забранено използването на декоративна козметика. Освен това, до момента, в който епидермисът е напълно обновен, трябва да забравите за ексфолианти и пилинг.

За да се предотврати образуването на старчески петна, козметолозите съветват да използвате слънцезащитни продукти с ниво на SPF над 30.

За по -бързо възстановяване след излагане на лазер се предписват укрепващи витаминни комплекси. За измиване можете да използвате озонирана вода. Повече време трябва да се отдели на разходки на открито.

Само стриктното изпълнение на всички препоръки за грижа за кожата по време на рехабилитационния период ще помогне не само да се запази получения резултат, но и да се предотврати развитието на последствия.

Усложнения

Независимо какъв ефект има върху кожата, след нея не е изключена появата на различни странични ефекти.

Зачервяване, лющене и сърбеж могат да възникнат веднага след процедурата за подмладяване с лазер. Такива симптоми са нормални и изчезват сами за кратък период от време.

В редки случаи се отбелязват хиперпигментация, белези и белези. В допълнение, херпесният вирус може да стане активен, за елиминирането на който лекарят предписва приема на антихерпетични лекарства.

Също така, след козметична манипулация, пациентът може да бъде обезпокоен от подпухналост, леки болезнени усещания, образувани на повърхността на третираната област на кората.

Причината за появата на такива нежелани реакции в повечето случаи е нарушение от специалист на техниката на извършване на процедурата, или незнание на клиента за предписанията по време на подготвителния или рехабилитационния период.

Предимства и недостатъци

Предимствата на лазерното подмладяване включват висока ефективност, безопасност, липса на необходимост от хирургическа намеса. В допълнение, козметолозите подчертават факта, че тази техника е подходяща за всеки тип кожа.

Сред основните недостатъци са болезнеността, наличието на редица противопоказания, вероятността от негативни реакции, дълъг период на възстановяване и високи разходи.

Лазерното подмладяване на лицето се счита за най-добрата алтернатива на инжекционните методи в борбата с промените, свързани с възрастта. В същото време е важно да се разбере, че в крайна сметка резултатът ще зависи не само от нивото на умения на специалиста, но и от характеристиките на организма и изпълнението на всички препоръки от страна на клиента.