Лазерно премахване на частични бръчки и подмладяване на кожата

частично подмладяване на лицето

Фракционното лазерно подмладяване е ефективен метод за подмладяване на старееща или увредена кожа без операция и труден възстановителен период.

Нежният и "интелигентен" ефект на лазерния лъч ви позволява да се справите с коварните бръчки, да премахнете цикатричните промени и да стартирате естествените процеси на регенерация на стареещата кожа. Тази авангардна лазерна технология зарадва милиони жени и мъже по света с резултатите си. Опитайте и вие!

Описание на процедурата

Лазерното лъчение, разделено по специална технология на стотици най-фини лъчи, създава множество микроперфорации в кожата – фракции, в които бързо се образува нова и млада кожа.

Въздействието на лазера стимулира интензивното производство на колаген и еластин, поради което в кожата се стартират естествени регенеративни процеси, ускоряващи нейната регенерация и подмладяване. В резултат на това само няколко щадящи процедури за частично подмладяване могат да подобрят състоянието на кожата ви и да я отърват от много дефекти.

Ползите от частичното подмладяване

 • Много внимателно. Най-новото оборудване, използвано в нашия център, осигурява минимален диаметър на лазерните лъчи, недостижим за повечето конвенционални фракционни лазери. Благодарение на тази функция, лазерният ресърфесинг на лицето се извършва с изключителна деликатност и осигурява минимално време за възстановяване след процедурата.
 • Физиологично. Фракционното лазерно подмладяване стартира естествени възстановителни процеси за производство на млад колаген, еластин и хиалуронова киселина. Те са отговорни за нивото на еластичност, стегнатост на кожата, както и за производството на нови и здрави клетки. Този процес, стимулиран от лазерно третиране, естествено запазва перфектния вид на подмладената кожа с години.
 • Удобен. Съвременната високотехнологична апаратура, използвана в нашия Център, в комбинация с локален анестетичен крем, ще направи процедурата на фракционна фототермолиза максимално комфортна за Вас.

На какво е способна фракционната термолиза?

Лазерната фракционна термолиза може да осигури бързи и наистина отлични резултати при извършване на следните процедури:

 • Изглаждане на бръчки по лицето, шията и деколтето;
 • Отървете се от бръчки и пачи крак около очите;
 • Подобряване на тургора на кожата и намаляване на нейното отпускане;
 • Отстраняване на дефекти в релефа на кожата и разширени пори;
 • Заличаване на белези, стрии и кожни стрии; този ред е активна връзка към acc. страница
 • Лечение на белези след акне;
 • Подмладяване на кожата на ръцете.

Подготовка за процедурата

Опитайте се да изключите активното излагане на слънце и посещенията на солариум 1 месец преди фракционното лазерно подмладяване.

Избягвайте химически пилинг и други агресивни козметични процедури 1 месец преди процедурата.

В деня на процедурата не се препоръчва нанасянето на декоративна козметика върху кожата.

На открити участъци от тялото е препоръчително процедурата да се извършва през есента, зимата или ранна пролет - в период на намалена слънчева активност.

Ходът на процедурата

Преди процедурата лекарят внимателно ще проучи характеристиките и състоянието на вашата кожа и ще обсъди с вас най-добрия план за премахване на кожните особености, които ви притесняват.

За ваше удобство, 30-60 минути преди процедурата, лекарят ще нанесе апликация с модерен и ефективен анестетичен крем.

Използваме технология за безконтактна обработка, която ни позволява да изключим инфекцията и да направим процедурата възможно най-безопасна.

При подмладяване с фракционен лазер в кожата се образуват зони за микротермално третиране, които представляват отвори с диаметър ~ 100 микрона и дълбочина до 3 мм.

След процедурата

След процедурата лекарят, ако е необходимо, ще предложи лечение на зоната, подложена на лазерно облъчване, със специален крем.

Ще получите в ръцете си ясна листовка за грижи след процедурата, лекарят ще обясни подробно индивидуалните препоръки.

В зоните на фракционна фототермолиза плазмата и „кървавата роса" се появяват върху кожата в рамките на два часа след процедурата. Това е съпроводено с умерено подуване и зачервяване на кожата, умерена болка, което е стандартна и нормална реакция на кожата ви към лечението.

Препоръки

Не мокрете третираните зони в продължение на 2 дни. Няколко пъти на ден нежно потупвайте кожата с нежен антисептик и хидратирайте с крем.

Ако е необходимо, можете да приемате болкоуспокояващи, диуретици и антихистамини.

Гримът е разрешен от 3-тия ден след процедурата.

В никакъв случай не ускорявайте преминаването на коричките. След като коричките паднат (7-10 дни), продължете да овлажнявате кожата с кремове.

В продължение на 2 седмици след фракционното лазерно подмладяване не се препоръчва да вземете гореща вана или да отидете на сауна.

Един месец след процедурата избягвайте UV лъчение, използвайте широколентов слънцезащитен крем (SPF 30 или повече) върху третираните зони.

Въпрос отговор

Какви са противопоказанията за процедурата фракционна термолиза?

Противопоказания за използването на фракционна фототермолиза са:

 • възпалителни и инфекциозни заболявания на кожата в зоната на лечение;
 • заболявания, свързани с нарушено съсирване на кръвта;
 • херпес по лицето в острия стадий;
 • скорошен пилинг;
 • свеж тен, скорошно посещение на солариума;
 • периоди на бременност и кърмене;
 • период на обостряне на хронични заболявания.

Колко процедури са необходими и колко често трябва да се правят?

Броят на необходимите процедури за фракционна термолиза зависи от поставената задача. Още след една процедура ще видите положителни промени в състоянието на кожата. Средно се правят 2-3 процедури. Преди повторно излагане е необходимо да изчакате пълното възстановяване на кожата. Обикновено интервалът между процедурите е 1, 5-2, 5 месеца.

Колко време трае ефекта от процедурата?

Фракционната лазерна термолиза предизвиква структурно преструктуриране в дълбоките слоеве на кожата. Ефектът от курса на процедурите обикновено се запазва за 3-4 години. Редовната грижа за кожата и защитата от външна агресия (предимно от ултравиолетова радиация) ще удължи този период.

Как да се грижим за кожата след процедурата?

След процедурата кожата обикновено преминава през поредица от стандартни фази: фаза на плътни корички, фаза на тяхното излющване, фаза на временно зачервяване и накрая фаза на пълно възстановяване. Лекарят ще Ви обясни подробно в каква последователност и с какви средства да третирате кожата във всяка от фазите. Основните задачи в следпроцедурния период са предотвратяване на инфекция на кожата в засегнатата област и ефективно възстановяване на увредената кожа. Като правило, първите 3 дни е необходимо да се избягва намокрянето на кожата, която е претърпяла фракционно лазерно излагане. Освен това се препоръчва внимателно лечение с антисептици и прилагане на възстановяващи мехлеми. След пълно заздравяване на кожата е необходимо кожата да се защити с SPF крем.

По какво фракционната термолиза се различава от конвенционалното лазерно възстановяване на кожата?

Класическото лазерно възстановяване на кожата включва продължително излагане на определена дълбочина. Това беше една от първите аблативни лазерни техники. Този вид въздействие е изключително травматично, изисква дълъг период на рехабилитация и има по-голям риск от усложнения. Непрекъснатото лазерно възстановяване на кожата все още понякога се използва за премахване на изпъкналата част на хипертрофичен белег или за коригиране на изразени свързани с възрастта бръчки около устата.

Фракционната лазерна термолиза е модерна процедура, която гарантира запазването на непокътнати кожни участъци между микрозоните на увреждане, което допринася за по-бързото възстановяване след процедурата. Дълбочината на проникване на лазерния микролъч при фракционна експозиция е по-голяма, отколкото при непрекъснато смилане, което осигурява висока ефективност на експозицията. По-горе са посочени възможностите за фракционна лазерна термолиза.