10 салонни процедури за подмладяване на кожата, които трябва да се комбинират помежду си

Двойното действие е много по-добро от точковия удар. Специално за да направим вашата програма за трансформация и подмладяване на кожата двойно по-ефективна, ние, заедно със специалисти, подбрахме пет чифта от най-добрите апаратни, инжекционни и пластични процедури, които създават истински уау ефект, работейки като дует.

момиче с процедури за подмладена кожа

1. Фототерапия + фракционен лазер

Изобретената от лекарите техника се нарича Photofractional и съчетава две последователни въздействия върху кожата: IPL светлина (фототерапия) и фракционен лазер. Благодарение на IPL светлината може да се премахне пигментацията (тя често се появява след излагане на слънце), а фракционният лазер задейства синтеза на колаген, като по този начин е възможно да се възстановят унищожените от UV лъчите кожни влакна.

Фотофракционната процедура е доста агресивна: дава ефект на леко загоряло лице (зачервяване, лющене). Лекият оток продължава 1-2 дни. След една седмица пилингът изчезва, кожата става по-гладка, равномерна и отразява добре светлината.

Комбинацията от два различни ефекта дава впечатляващ резултат само след една процедура. Първо, кожата се излага на IPL светлина, но според по-меки параметри от тези, използвани за самостоятелна фототерапевтична процедура (отърваване от възрастови петна), те се избират индивидуално. След това се прилага анестезия и кожата се третира с фракционен лазер. Фототерапията премахва пигментации, паяжини, избелва и нежно стимулира синтеза на колаген. Лазерът прониква в дълбочина и "стимулира" синтеза на нови кожни влакна. Крайният ефект ще бъде забележим след 1-2 месеца. Средно е необходимо да се провеждат 1-3 процедури (редовността е индивидуална) с интервал между тях на месец. След процедурите задължително предпазвайте лицето си със SPF кремове.

2. Масаж на лице + инжектиране на ботулинов токсин

Масажът на лицето, ръчен или хардуерен, е една от онези процедури, които трябва да се използват за предотвратяване на промени, свързани с възрастта, дори в доста ранна възраст. Дава добър ефект и при корекция на вече възникващи промени, свързани с възрастта (изразени назолабиални гънки, "горди бръчки" и надлъжни бръчки на челото, "пачи крак" в областта на очите, загуба на овал на лицето, изпъкналост). Масажът ви позволява да тренирате и тонизирате отпуснатите мускули или, обратно, да отпуснете напрегнатите. Благодарение на това получаваме ефекта: намаляваме тежестта на бръчките и подобряваме овала на лицето. Масажът се провежда в един курс (средно 10 процедури, две седмично), след което е възможно да се коригират мимическите бръчки с инжекции с ботулинов токсин.

масаж на кожата на лицето за подмладяване

3. Фракционен лазер + PRP терапия

Фракционният лазер е една от най-популярните и ефективни процедури против стареене. Това е нежно, но дълбоко лазерно подмладяване на кожата, което ви позволява да намалите дълбочината на бръчките, да възстановите равномерния цвят, гладкостта и плътността на кожата, да стартирате естествения процес на образуване на свеж колаген и еластин. Този ефект се постига чрез принципа на работа на апарата: тънък лазерен лъч прониква в кожата на предварително определена дълбочина и образува терапевтични микроувреждания с диаметър не повече от 0, 2 mm. Този ефект разрушава стария колаген и стимулира образуването на нови клетки, отговорни за бързото възстановяване на увредените зони. Благодарение на това кожата се стяга и текстурата й се подобрява.

Въпреки краткия период на рехабилитация след лазерно излагане, пълният и краен ефект ще настъпи след 3-5 сесии. В същото време механизмите за подмладяване се активират още седмица след първата процедура (и ще продължат да растат), а ефектът продължава до 1, 5 години.

Най-добре е фракционните лазерни процедури да се комбинират с PRP терапия – инжектиране на собствена кръвна плазма. Плазмата съдържа тромбоцити, които ускоряват възстановяването на кожата след излагане на лазер. Освен това съдържа и растежни фактори, които допълнително стимулират фибробластите, клетки, които произвеждат нови колагенови и еластинови влакна. Комбинирайки тези две процедури, можете да получите по-изразен подмладяващ ефект.

инжекционно подмладяване на кожата

4. Лифтинг на кожата на лицето + инжектиране на филъри или автомазнини

С помощта на пластичната хирургия можете да постигнете лифтинг ефект, но, уви, е невъзможно напълно да се отървете от бръчките с негова помощ. След пластични операции например остават бръчки около устата, както и „марионетни бръчки" (т. нар. „болкови гънки"). За да бъдат по-малко забележими, се използват инжекции с филъри в областта на назолабиалните гънки, устните и зигоматичната област. Алтернатива на инжектирането на филъри е процедурата за липофилинг, когато вашите собствени мастни клетки се използват за попълване на обема. Те се вземат със спринцовка от определени части на тялото (корем, вътрешна част на бедрата, коленете) и се инжектират на малки порции в желаната зона. Това трябва да се направи много внимателно, тъй като основната задача е да се гарантира, че мастните клетки се вкореняват на правилното място и се вкореняват. Предимството на липофилинга пред инжектирането на филъри е очевидно: филърите трябва да се подновяват всяка година, а мастните клетки остават на мястото на инжектиране с години. Също така, при липофилинг се изключва възможна алергична реакция, която може да се прояви върху инжектираните филъри.

5. Блефаропластика + лазерни процедури

В по-голяма степен тази комбинация ще бъде подходяща за операции на долните клепачи, когато мускулите са „заварени" към кожата и е невъзможно да се премахне всичко ненужно. Ето защо три седмици след операцията е показано лазерно лечение на тази област. Лазерът има стимулиращ ефект върху кожата, като я намалява и активира синтеза на нов колаген и еластин, след което кожата се уплътнява и става по-еластична. За изразен ефект може да е достатъчна една сесия.

Често тази техника се използва в случаите, когато е необходимо да се отървете от херниалните торбички (този проблем, между другото, може да притеснява и много млади хора). Операцията за отстраняване на такива хернии се извършва трансконюнктивално (през малък разрез отстрани на лигавицата на долния клепач), като след отстраняване на мастните джобове остава излишна кожа, която трябва да се затегне; за тези цели ви е необходим лазер.