Апаратна козметология за лице

подмладяване на кожата на лицето

Кожата на лицето и тялото непрекъснато се променя. С възрастта тя изтънява, става по-чувствителна, губи тонуса си. Времето не може да се върне назад, но всички тези явления могат да бъдат предотвратени с помощта на навременна и правилна грижа.

Ако промените, свързани с възрастта, вече са започнали да се появяват, е необходимо да се положат всички усилия, за да се забави този процес. Можете да опитате сами да се справите с незначителни недостатъци, като мимическите бръчки, но по-сериозните проблеми трябва да бъдат решени по различен начин.

Апаратната козметология за подмладяване на лицето може да предложи много начини за професионална грижа за кожата.

Защо се нуждаете от хардуерна козметология

Поддържането на млада кожа е процес, който отнема време и изисква много усилия. Тоест, ако едно младо момиче може да си позволи да използва един овлажнител, тогава възрастните жени, ако искат да изглеждат добре, са принудени да отделят много повече време и пари за грижа.

подмладяване на кожата с ултразвук

Хардуерната козметология сега е много развита индустрия с голям брой клонове. Тя ви позволява безопасно, но ефективно да подобрите състоянието на кожата на лицето и тялото. И сега говорим не само за процедури против стареене, но и за апаратни масажи (включително антицелулитен), епилация и т. н.

Козметичните клиники предлагат широка гама от различни услуги, които включват използването на голямо разнообразие от устройства, предназначени за решаване на определени проблеми. Освен това често едно и също устройство, благодарение на дюзите, може да се използва в няколко посоки.

Възможно е да се посочат основните видове козметични устройства, които съществуват в момента. В същото време индустрията непрекъснато се развива и се попълва с нови изобретения, които от време на време се признават за пробив.

Уредите за грижа за лицето се разделят по два основни критерия:

 • с предварително записване (за масаж, почистване, пилинг, епилация, изсветляване на пигментации, подмладяване и др. );
 • механизъм на действие (използвайте вибрации, ток, ниски или високи температури, вакуум и др. ).

Тоест апаратните процедури за лице в по-голямата си част могат да бъдат разделени на две големи групи: почистващи и подмладяващи. Разбира се, трудно е да се припише хардуерна епилация към една от тези категории, но тя не се използва толкова често специално за кожата на лицето.

Предимства и недостатъци

И така, хардуерната козметология за лицето е модерна тенденция, която непрекъснато се развива. Неговата ефективност е неоспорима, тъй като уредите могат да повлияят дори на дълбоките слоеве на кожата, на което много козметични продукти, особено непрофесионалните, не са способни.

Използването на устройства непрекъснато набира популярност. Защо се случва това? Факт е, че такива процедури имат наистина голям брой предимства:

 • имат комплексен характер, тоест винаги решават няколко проблема едновременно;
 • ви позволяват да видите резултата след първата сесия;
 • наистина ефективен и може да трансформира кожата;
 • перфектно съчетани помежду си и с други процедури;
 • устройствата могат да се регулират в зависимост от вида на дермата, възрастта, проблемите и други фактори, тоест има индивидуален подход;
 • засилва ефекта от приложената козметика;
 • не включват сериозна намеса (например операция);
 • не причиняват болка, сеансите са максимално удобни за клиента;
 • Почти всички устройства вече могат да бъдат закупени и използвани у дома.

Апаратната козметология ви позволява да разрешите голям брой проблеми, свързани със състоянието на кожата: намаляване на възпалението, избелване, намаляване на бръчките, стягане на овала на лицето, облекчаване на подпухналостта, изгаряне на излишната мазнина, премахване на нежеланото окосмяване и др.

Най-важният аргумент "за" хардуерната козметология е нейната ефективност. Но за разлика от това могат да се посочат някои недостатъци на такива процедури:

 • цената на всяка сесия може да бъде доста висока и е необходимо много повече от едно повторение;
 • грижата за кожата с помощта на уреди в кабината отнема прилично време;
 • наличието на голям брой противопоказания за всеки тип процедура.

Друг недостатък е фактът, че домашното използване на устройствата все още не е подходящо за наистина забележими резултати. Всички те имат ниска мощност, така че ефектът ще бъде видим само при продължителна и редовна употреба. И много момичета просто нямат време и пари да посетят козметик.

Видове апаратни процедури

Козметик винаги ще ви помогне да определите необходимата процедура. Момичетата се обръщат към специалист с конкретен проблем, а той от своя страна оценява състоянието на кожата, изучава противопоказанията и дори тогава заключава, че е необходимо да се използва каквото и да е устройство. Но в момента почти нито едно посещение в салона не е пълно без използването на устройства, например ултразвукови, които сега са много популярни както сред момичетата, така и сред мъжете.

За да разгледаме какъв вид хардуерни процедури съществуват, най-удобно е да ги разделим на двете горепосочени групи.

Почистване

Те са насочени към освобождаване на дермата от дълбоко и повърхностно замърсяване, подобряване на тъканния метаболизъм, премахване на възпаление, черни точки и дори старчески петна. Те могат да се извършват с помощта на различни козметични уреди.

ултразвуково почистване

По време на тази процедура се използва устройство със специален накрайник, способен да генерира ултразвукови вълни. Те действат върху специален гел-проводник, нанесен върху лицето, почистват кожата от повърхностни замърсявания и унищожават, смилат съдържанието на порите, допринасяйки за последващото му отстраняване от тялото по естествен начин.

апаратно подмладяване с ултразвуков апарат

Ултразвукът също подобрява притока на кръв към кожата, насища я с кислород. Повишава имунитета на дермата. Също така много клиенти отбелязват факта, че овалът на лицето става по-ясен с редовни сесии.

почистване с прахосмукачка

Тази процедура съчетава почистване на кожата и масаж. Устройството, в края на което има дюза, където се образува вакуум, ви позволява да изтеглите замърсяванията от порите. Излишната течност също се отстранява, възниква лимфен дренаж.

апаратно вакуумно почистване на кожата за подмладяване

Обикновено вакуумното почистване не се използва като независима процедура. Факт е, че мощността на устройството е твърде малка, за да може да се отърве от някои сериозни замърсявания. Но като добавка работи добре.

Дезинкрустация

Дезинкрустацията е процедура, при която кожата се излага на галваничен ток. Премахва замърсяванията, а също така задейства естественото производство на колаген и еластин, които са отговорни за еластичността на кожата. Освен това значително се подобрява тенът, появява се здрав руж и естествен блясък, нормализира се работата на мастните жлези.

Дезинкрустационна процедура за подмладяване на кожата

Но въпреки ефективността си, дезинкрустацията има голям брой противопоказания, като текуща непоносимост, сърдечно-съдови заболявания, неоплазми, открити рани и др. За повече подробности трябва да се консултирате със специалист.

Всички апаратни процедури, описани по-горе, са абсолютно безболезнени и не са сезонни, тоест могат да се прилагат без ограничения по всяко време на годината.

против стареене

Основната задача на апаратната козметология против стареене е да възстанови еластичността на кожата, която е отговорна както за тена, така и за броя на бръчките. Изсветляващият ефект също е ценен, тъй като пигментацията става по-забележима с възрастта при много клиенти.

Дарсонвализация

Дарсонвализацията е трудно да се нарече подмладяваща процедура, но тя е насочена към общо комплексно подобряване на състоянието на кожата. Специално устройство, което използва променлив ток в работата си, нормализира производството на себум, премахва отоци, тъмни кръгове, стяга лицето, подобрява еластичността, а също така се бори с възпаления и следи от тях.

дарсонвализация за подмладяване на кожата

Darsonval се използва широко у дома, удобен поради разнообразие от приставки.

Миостимулация

Миостимулацията е предназначена да подобри тургора на мускулите на лицето. По време на процедурата се използва променлив ток, който, дразнейки нервните окончания, предизвиква активно свиване на мускулите. В резултат - ясен овал на лицето, намаляване на броя на бръчките. Подкожната мазнина се изгаря, подуването изчезва.

хардуерна миостимулация за подмладяване

Миостимулацията се извършва с помощта на устройство с електроди, които се прикрепят към лицето и шията.

лазерен ресърфейсинг

Много сериозна процедура, насочена към комплексно подмладяване. Въздействието се осъществява както върху повърхността, така и върху дълбоките слоеве на кожата. С помощта на лазерно устройство специалистът оставя изгаряне върху епидермиса, след което се извършва пълно обновяване. Резултатът е премахване на белези, белези, пигментация, бръчки, повишаване на еластичността.

лазерен ресърфесинг за подмладяване на кожата

В същото време смилането е доста болезнено и след него кожата се възстановява дълго време, така че трябва да сте подготвени за труден период на рехабилитация, включително специални грижи.

Термичен лифтинг

Лифтинг ефектът се постига чрез излагане на радиовълни. Високата температура насърчава свиването на колагеновите влакна. Това води преди всичко до повишаване на еластичността на дермата.

термичен лифтинг за подмладяване на кожата

Термолифтингът стартира процесите на естествена регенерация и обновяване.

Фонофореза

При фонофорезата положителни промени не настъпват поради самите звукови вибрации, а поради факта, че те извършват козметични грижовни състави, които предварително се прилагат върху лицето (а също и шията, ако е необходимо), богати на витамини, микро- и макроелементи, които са важни за нормалното функциониране на клетките и тяхното навременно обновяване.

фонофореза за подмладяване на кожата

Фонофорезата е въздействието на звукови вълни върху дълбоките слоеве на кожата.

Криомасаж

Студът, на базата на който се основава процедурата за криомасаж, предизвиква бързо стесняване на кръвоносните съдове, а след това и тяхното бързо разширяване.

криомасаж за подмладяване на кожата

Първо, по време на криомасаж се укрепват съдовите стени, и второ, има повишаване на имунитета на кожата и ускоряване на метаболизма.

Резултатите от криотерапията са следните:

 • повишаване на еластичността;
 • стесняване на порите;
 • намаляване на възпалението;
 • изглаждане на бръчки;
 • нормализиране на дейността на мастните жлези;
 • значително забавяне на процеса на стареене.

Фотостимулация (лифтинг)

По време на фотостимулация, както и при рисърфисинг, се използва лазер, но много по-щадяща негова версия. В същото време ефективността на процедурата е много висока. Лазерът стимулира дейността на производството на еластин и колаген, като ги излага на високи температури. Кожата реагира на микропукнатини, получени по време на сесията, започва ускорена регенерация. Повърхностният слой се актуализира.

апаратно фотоподмладяване на кожата

В резултат на фотостимулацията заедно със старите клетки изчезват пигментни и застойни петна, плитки белези, обриви, фини бръчки.

Необходимостта от конкретна процедура зависи не толкова от възрастта, колкото от индивидуалното състояние на кожата на клиента. Така че дори такава сериозна мярка като лазерното възстановяване може да е необходима за млади момичета със сериозни проблеми.

За самостоятелна употреба можете да закупите устройства за миостимулация, фотолифтинг и дарсонвализация. Те имат ниска мощност, но са ефективни за поддържане на младостта и премахване на дребни несъвършенства.

машина за подмладяване на кожата

Пример за ултразвуков уред за почистване на лице, подходящ за домашна употреба.

Отзиви

 • Първи преглед: „Сега е време, когато хората се доверяват повече на различните устройства, отколкото на хората. И аз също. Разбира се, разбирам, че устройствата също са в ръцете на хората, но все пак сега предпочитам изключително хардуерна козметология. Вярвам, че никакви кремове няма да дадат такъв резултат като една сесия на някаква микротокова терапия. Аз, между другото, наскоро се влюбих в нея особено силно. Първоначално исках да направя гимнастика за лице, за да премахна излишната мазнина от бузите и брадичката, но след това разбрах, че това може да стане по-бързо. Токът свива мускулите, изхвърля водата и в същото време подмладява.
 • Втори преглед: „Веднъж козметолог ми направи ултразвуково почистване, когато тези устройства се появиха за първи път. Оттогава тази процедура спечели сърцето ми. Не знам колко добре се справя със силното замърсяване, но кожата ми е нормална, има малко черни точки и други проблеми, така че това ми е достатъчно. Но лицето след него е толкова приятно и свежо. Сега вече правя почистването сам, устройството може лесно да се купи в интернет, дори професионално. И гелове включени.
 • Трети преглед: „Опитах много хардуерни процедури. И фотолифтинг, и електростимулация, и всякакви ултразвукови масажи. И ще кажа това: "Харесва ми всичко. "Лягаш, отпускаш се и кожата се наслаждава. Постоянно ходя на козметик, изглеждам много по-млада от годините си. И не се занимавам много с грижите, купувам обикновени кремове.

Апаратната козметология е сравнително нова, но бързо развиваща се индустрия. Различни устройства, предназначени за грижа за кожата, ви позволяват да постигнете невероятни резултати както в почистването на лицето, така и в подмладяването му. Решават дори сериозни проблеми и то без хирургическа намеса.