Fraxel - лазерно подмладяване на кожата

частично подмладяване на кожата

Мечтите за млада и стегната кожа в 21 век вече не са нереалистични за много жени. Един от най-ефективните начини за удължаване на младостта е Fraxel или лазерен пилинг, който премахва бръчките без болка, усложнения и рехабилитация в козметологична клиника.

Курсът на такива процедури позволява постигане на положителни промени в състоянието на кожата до 10 години, което е сравнимо с ефекта от пластичната хирургия.

В момента такава подмладяваща процедура като fraxel е популярна сред жените в повече от 70 страни по света. Премахвайки промените, свързани с възрастта и козметичните дефекти, частичното подмладяване ви позволява да направите кожата свежа, еластична, гладка.

Принцип на действие

Fraxel (лазерен пилинг или лазерна фототермолиза) е апаратна техника за подмладяване на кожата без операция. Техниката се основава на лазерно светлинно лъчение, което е в състояние да проникне в дебелината на дермата и да активира вътрешните процеси на обновяване.

Fraxel се различава от конвенционалния лазер по своята структура: неговият лъч е разделен на стотици ултратънки лъчи, които въздействат точно на проблемната зона. Тази функция ви позволява да изчислите дълбочината, както и нивото на експозиция, прави процедурата контролирана и ефективна.

В резултат на експозицията се унищожават до 30 процента от повърхностните, вече увредени или болни клетки. Впоследствие те се обновяват напълно поради развитието на нови, кожата се изглажда, става по-млада. Освен това активира естественото производство на колаген и еластин, които са в основата на поддържането на еластичността и тонуса на дермата.

Показания

Fraxel има широк спектър от показания за провеждане, такава процедура е универсална. Неговото прилагане ви позволява да постигнете положителни промени в:

 • Намален тонус и еластичност на кожата.
 • Бръчки и гънки.
 • Неравномерна текстура на кожата.
 • Разширени пори.
 • Следи от акне, белези от интервенция.
 • Общи промени в кожата, свързани с възрастта (отпуснатост, липса на блясък).
 • Хиперпигментация.
машина за фракционно подмладяване на кожата

Процедурата е показана за пациенти от двата пола на възраст над 30 години, зоните на въздействие могат да бъдат всякакви. За предотвратяване на усложнения при работа в деликатни зони с повишена чувствителност се препоръчва внимателен подбор на вида и настройките на лазера.

Видове въздействие

В съвременната козметология се практикуват четири основни вида лазерна фототермолиза. Те се различават по дълбочина и интензивност на излагане на дермата на пациента:

 • Fraxel re: магазин. Характеристики: дължина на вълната - 1550 nm, дълбочина на проникване - до 1, 4 mm, тип лазер - ербиев. Предназначение - възстановяване на кожата след изгаряния, премахване на белези.
 • Fraxel re: store DUAL. Процедурата за фракционно подмладяване на кожата включва работа с апарат, който съчетава два вида лазери (ербиев и тулиев), с дължина на вълната съответно 1550 и 1927 nm. Предназначение - третиране на стрии, белези, намаляване на пигментация и бръчки, обновяване на епидермиса с минимален риск от усложнения.
 • Fraxel re: добре. Има следните технически характеристики: дължина на вълната - 1410 nm, дълбочина на проникване - до 0, 65 mm. Действието на лазера е меко, деликатно, лесно се понася от пациентите. Използва се за лечение на деликатни зони (гърди, лице), провокира минимални усложнения.
 • Fraxel re: чифт. Най-мощното въздействие. Често се практикува в допълнение към операцията. Цел - премахване на бръчки, пигментация, стесняване на порите, изглаждане на релефа на кожата.

Провеждане на сесия

Средната продължителност на експозицията е 30-40 минути. Точните времеви разходи се определят от размера на проблемната зона. Алгоритъмът на процедурата е представен от следните стъпки:

 • почистване на кожата;
 • прилагане, излагане и отстраняване на локален анестетик;
 • нанасяне на контактен гел (за по-добро плъзгане на дюзата върху кожата);
 • лазерно излагане;
 • нанасяне на овлажняващ и успокояващ крем.
лечение за частично подмладяване на кожата

При условия на локална анестезия Fraxel е безболезнен и лесно се понася от пациентите. По време на обработката се усеща изтръпване или парене, лек дискомфорт.

Първите промени се фиксират след една процедура, достигат пик месец след лечението. За консолидиране на резултатите и поддържане на дългосрочен положителен ефект се предписва курс от 2-4 сесии с прекъсвания от 1-1, 5 месеца. При необходимост броят им се увеличава.

Рехабилитация след процедурата

Възстановяването на кожата след процедурата продължава до 2 седмици. Първите два дни се наблюдава зачервяване на кожата, този страничен ефект се счита за нормален, след което започва лек пилинг, който също не трябва да безпокои пациента. По време на рехабилитационния период се препоръчва:

 • Използвайте леки хидратиращи кремове, които възстановяват баланса на влагата, но не запушват порите.
 • Избягвайте пряка слънчева светлина, не ходете на солариум и плаж, използвайте козметика, която предпазва от ултравиолетова радиация.

Всякакви други козметични процедури против стареене са забранени в продължение на 2-3 седмици.

Странични ефекти

Fraxel се счита за относително безопасна техника, но може да причини временни странични ефекти. И така, след процедурата има леко подуване на кожата и промяна в цвета (зачервяване). В редки случаи се появяват изгаряния, акне, обостряне на кожни заболявания.

Страничните ефекти изчезват сами в рамките на 2 до 7 дни, ако няма положителни промени в състоянието им за една седмица, се препоръчва повторно посещение на специалист, за да предпише лечение.

Фракционно лазерно възстановяване на кожата

Противопоказания

Има fraxel и някои противопоказания. Козметолозите не препоръчват такива процедури за:

 • Онкология и злокачествени заболявания.
 • Епилепсия и нервни разстройства.
 • Бременност и кърмене на новороденото.
 • Вирусни и инфекциозни заболявания в острия стадий (треска, тежко неразположение).
 • Кожни лезии на мястото на третиране (псориазис, дерматит, възпаление, херпес, отворени рани).

Горните противопоказания са абсолютни. Трябва също така да се има предвид, че fraxel не се извършва след пилинг и почистване на кожата (трябва да изчакате до края на рехабилитационния период), ако сте алергични към болкоуспокояващи, използвани по време на лечението.

лазерно лъчево и фракционно подмладяване

Цена

Фототермолизата се счита за доста скъпа процедура. Точната цена се основава на следните фактори:

 • Размер и локализация на проблемната зона.
 • Продължителност на курса (брой сесии).
 • Видът на устройството, използвано за извършване на корекцията.

Предимства

Фракционното подмладяване на лицето е популярна процедура. Тези, които са имали възможност да изпробват лазерно излагане върху себе си, твърдят, че имат следните предимства:

 • Безопасност.
 • Универсалност (подходяща за работа с кожата на лицето и тялото, независимо от нейната дебелина и чувствителност).
 • Минимален риск от усложнения, защита на организма от външна инфекция.
 • Кратък период на рехабилитация, който не изисква специални препоръки.
 • Висока ефективност и продължителност на получените резултати.

Снимки преди и след

преди и след частично подмладяване на кожата снимка 1преди и след частично подмладяване на кожата снимка 2преди и след частично подмладяване на кожата снимка 3преди и след частично подмладяване на кожата снимка 4преди и след частично подмладяване на кожата снимка 5преди и след частично подмладяване на кожата снимка 6преди и след частично подмладяване на кожата снимка 7

Fraxel е вид хардуерна корекция на кожни дефекти с помощта на лазер. Използва се за подмладяване на кожата, подобряване на нейната структура, борба с бръчките. След завършване на пълния курс от процедури се отбелязва положителен ефект, който продължава 7-12 години. Различава се от много процедури с минимални усложнения и липса на сложна рехабилитация.